Poate fi prevenit cancerul orofaringian?

Cancerul orofaringian, Cancerul la gât: simptome, virusul HPV, tratament

Conținutul

  can hpv cause bladder infection definition of papilloma in medical terminology

  Alina SIMACHE vineri, 29 mai În premieră mondială, cercetătorii cancerul orofaringian Australia au detectat cancerul orofaringian cauzat de HPV human papillomavirusîn cazul unui adult asimptomatic, prin intermediul unui test de salivă.

  Deși incidenţa acestei neoplazii este în creștere în ţările dezvoltate, spre deosebire de cancerul de col uterin, pentru cancerul orofaringian cauzat de HPV nu există cancerul orofaringian program standard de screening. În plus, vaccinurile împotriva HPV nu au demonstrat, încă, reducerea riscului de cancer orofaringian, avertizează autorii studiului recent publicat în Frontiers in Oncology.

  endoparaziți și vegetarieni

  Deoarece ADN-ul HPV poate fi identificat cancerul orofaringian salivă, acest test ar putea fi utilizat pentru diagnosticarea precoce a tumorilor orofaringiene. Testul ar trebui să fie norma, nu excepţia În perioada mai - octombriede persoane aparent sănătoase au fost recrutate în Queensland, Australia, pentru realizarea unui studiu cu scopul de identificare a prevalenţei ADN-ului HPV la nivel salivar în rândul populaţiei.

  Dintre indivizii incluși în studiu, numai trei persoane aveau infecţie orală persistentă cu HPV, iar la unul dintre aceștia s-a observat menţinerea HPV pozitiv pe termen lung, dar și creșterea constantă a încărcăturii virale în timp.

  papilloma virus dolori addominali examen de helmint

  Pacientul suspect a fost urmărit timp de 36 de luni, fiind colectate mostre salivare la evaluarea iniţială, la 6, 12 și la 36 de luni de la înrolarea în studiu, dar și la 2 săptămâni de la efectuarea tonsilectomiei bilaterale.

  În urma intervenţiei chirurgicale, a fost identificat un carcinom cu celule scuamoase de 2 mm la nivelul amigdalei stângi, iar la două săptămâni postoperator, nivelul ADN HPV din mostrele salivare devenise nedetectabil. Autorii studiului cancerul orofaringian că rezultatele obţinute demonstrează că testul HPV salivar poate identifica eficient leziunile neoplazice de mici dimensiuni, acesta putând fi utilizat pentru screeningul cancerului orofaringian, dar și pentru monitorizarea răspunsului terapeutic.

  cancerul orofaringian cum renunță la fecalele de helmint

  Trebuie să descoperim noi strategii pentru detectarea acestor neoplazii mai devreme. Cancerul orofaringian Punyadeera. Articolul continuă după recomandări.

  cancerul orofaringian