Înțelesul "cholelithiasis" în dicționarul Engleză

Colangită fascioliasică. Diagnosticul hidatidozei - Scientia Parasitologica

Fascioloza - tratament Fascioloza helminthiasis, cauzate de parazitism în parenchimul tractului hepatice si biliare sau hepatice Fasciola gigantica trematode.

Dieta recomandată pentru colangită

Împreună cu opisthorchiasis, Clonorchiasis, Paragonimiasis, schistosomiasis, fasciita este cel mai frecvent Trematodozy uman. Fasciolus, cauzat de fulgi de ficat, este comun în Australia, Europa și America de Sud; fasciolioza, asociată cu un trematod gigantic, se găsește în Africa, Asia de Est, zone din Asia Centrală și din Transcaucazia.

Sunt descrise ca fiind sursa invaziei de tenioză sporadice, precum și colangită fascioliasică ale bolii, care acoperă sute de oameni. Potrivit datelor disponibile, milioane de oameni de pe planetă sunt afectați de fasciolioză. Efectele toxice generale asupra organismului în timpul fascioliozelor se datorează ingerării în sânge a produselor vii de helminți și degradarea țesutului hepatic.

În rezultatul unui curs prelungit de fasciolioză, se poate dezvolta ciroză și hipertensiune portală. Febra poate fi subfebrilă sau ridicată până la ° Care colangită fascioliasică caracter remodelant sau inducator.

Fasciolasis

Tulburările dispeptice se dezvoltă: greață, vărsături, dureri epigastrice și hipocondriu drept; există o creștere a dimensiunii hepatice, însoțită de icter.

În prima perioadă, se dezvoltă adesea o miocardită alergică, caracterizată prin dureri în piept, hipertensiune arterială, tahicardie. După câteva săptămâni, manifestările clinice ale fascioliascenței acute se diminuează semnificativ sau complet. După luni, boala intră într-o fază cronică, ale cărei simptome sunt cauzate de colangită fascioliasică directă a ficatului și a tractului biliar.

Viermele de gălbează - Wikipedia

Cursul fascioliozelor cronice este însoțit de hepatomegalie, dureri paroxistice în partea dreaptă; în timpul perioadelor de exacerbare, icter. Invazia pe termen lung duce la dezvoltarea sindromului dispeptic, anemiei, hepatitei, cirozei hepatice.

Infecția secundară este plină de apariția colecistită purulentă și colangită, abcese hepatice, stricturi ale tractului biliar. Literatura de specialitate descrie cazuri anecdotice fasciita colangită fascioliasică trematode atipice localizare în creier, plămân, mamare, tuburi Eustachio, laringe, abcese subcutanate.

Diagnosticul prezumtiv se bazează pe o combinație de date epidemiologice și date clinice.

Ce doctor să contactezi

În favoarea fascioliasis indică prezența cazurilor raportate anterior de infecție într-un anumit teritoriu, morbiditate grup, consumul plantelor de salată, apa potabilă din surse deschise sau de a folosi pentru spălat vase, fructe, legume și așa mai departe.

În faza cronică, detectarea ouălor fasciolae în materiile fecale sau în conținutul duodenal este informativă. De asemenea, paraziți pot fi detectați prin examinarea cu ultrasunete a ficatului și a vezicii biliare, Colangită fascioliasică a ficatului.

În testele biochimice hepatice există o creștere a activității transaminazelor și a fosfatazei alcaline, hipoproteinemiei, hipoalbuminemiei.

simptomatologia

Fascioliasis distinge de opisthorchiasis, Clonorchiasis, hepatita virală, pancreatită, colangită, colecistită colangită fascioliasică etiologie. Tratamentul fascioliozelor se efectuează permanent. În faza acută, este prescris un regim alimentar, preparate desensibilizante; cu dezvoltarea miocarditei și a hepatitei au prezentat glucocorticosteroizi. Pentru terapia antiparazitară, acestea trec numai după caderea fenomenelor acute.

  1. Are febră.
  2. Determinarea paraziților apicomplexan
  3. Human papillomavirus in bladder

Ca medicamente etiotropice pentru fasciolioza, se utilizează triclabendazolul, hexacloroparaxilena, praziquantelul. Cu scopul de a expulza morții, fasciola din conductele biliare este prescrisă de colagog.

Controlul parazitologic de control analiza fecalelor pentru ouă de helminth, sondarea duodenală cu colangită fascioliasică porțiunilor biliare se efectuează după 3 și 6 luni. În cazul complicațiilor purulente, sunt necesare antibiotice și intervenții chirurgicale drenarea abcesului hepatic, drenajul conductelor biliare etc. Prognoza și prevenirea fascioliozelor Diagnosticarea precoce a fascioliozelor permite terapia și recuperarea în timp util.

fasciolasis

Cu o invazie colangită fascioliasică mare intensitate sau o infecție bacteriană secundară, prognosticul poate fi sever, până la un rezultat letal. Împiedicarea individuală a fascioliozelor este de a împiedica utilizarea apei brute din corpurile de apă, a grădinilor colangită fascioliasică grădină spălate prost. Informațiile furnizate aici sunt doar pentru scopuri educaționale și informaționale.

Consultați un medic colangită fascioliasică bănuiți că sunteți bolnav.