Parazitul care ne controlează mințile

Parazit gazdă

Publicat: 26 August Accesări: Numeroşi paraziţi se mulţumesc doar să convieţuiască parazit gazdă de gazdelor lor, în timp ce alţii decid parazit gazdă gazdele lor trebuie să moară.

Dar există, de asemenea, unii paraziţi care pot schimba comportamentul sau fiziologia gazdelor lor într-o măsură care pare science-fiction. Vă prezentăm în continuare 12 paraziţi care îşi manipulează gazdele într-o manieră incredibilă.

parazit gazdă modul de detectare a paraziților

Hymenoepimecis argyraphaga "Creează-mi o pânză! Când se aproprie momentul procreării, o viespe adultă de sex feminin caută un păianjen, paralizează temporar membrele acestuia şi apoi îşi depune ouăle pe abdomenul său. După ce a depus ouăle, larva de viespe se va hrăni cu hemolimfa gazdei sale, în timp ce păianjenul îşi continuă activitatea ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Apoi, lucrurile devin interesante. După câteva săptămâni în care a supt hemolimfă, larva va injecta păianjenul cu o substanţă chimică care interferează cu mecanismele mentale ale acestuia, fapt care îl va determina să creeze o pânză excepţională, diferită de parazit gazdă obişnuite.

Păianjenul stă nemişcat pe această pânză aşteptându-şi soarta. Pânza este departe de a fi  frumoasă, dar foarte durabilă, mai restrânsă ca suprafaţă şi capabilă să reziste ploilor puternice. Parazitul ucide apoi păianjenul injectând chimicale, îl suge până devine uscat şi construieşte un cocon care atârnă  la mijlocul noii plase.

Toxoplasma gondii parazit gazdă pe pisică! De fapt, şobolanii cunosc încă de când se nasc mirosul de urină de pisică şi fug de el ca şi când viaţa parazit gazdă ar depinde de acest lucru pentru că într-adevăr depinde. Dar, în cazul în care un şobolan este infectat cu o singură celulă parazit Toxoplasma gondii,  acesta nu mai resimte frica instinctivă când vine vorba  de urina pisicii.

Domenii cheie acoperite

Chiar mai rău, parazitul pare să-l parazit gazdă pe şobolan să creadă că este atras sexual parazit gazdă acest miros revoltător. Toxoplasma gondii face toate acestea pentru a creşte şansele gazdei sale de a fi mâncată de o pisică, astfel încât să poată finaliza fericit ciclul de viaţă în interiorul noului său prieten, felina.

Dicrocoelium dendriticum "Cel care se caţără pe iarbă, dar numai noaptea! Adultul se localizează la nivelul canalelor biliare la vaci sau la alte mamifere hpv no warts abnormal pap. La acest nivel se împerechează şi depune ouăle, care sunt excretate în fecalele gazdei.

Un  melc de păşune mănâncă fecalele, ingerând ouăle în acelaşi timp. Ouăle clocesc în melc şi îşi croiesc drum spre tubul digestiv al melcului, nivel la care ouăle se reproduc asexuat. Apoi se îndreaptă spre suprafaţa corpului melcului. Ca o manevră defensivă, melcii baricadează paraziţii în chisturi şi elimină mingi de clei, făcând exact ceea ce au vrut paraziţii să facă.

Despre parazit

O furnică vine şi ingerează mingile de clei depuse. Mingile de clei se răspândesc apoi în intestinul furnicii, câteva dintre ele îndreptându-se spre capul insectei. Când se apropie noaptea, acestea preiau controlul.

Ele determină furnica să se urce pe un fir de iarbă şi să rămână ataşată acolo, aşteptând să fie mâncată de un animal care vine la păşunat. Dacă furnica este încă în viaţă în zori, gălbeaza renunţă la controlul parazit gazdă şi furnica îşi continuă ziua ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat dacă furnica se prăjeşte la soare, parazitul va muri, de asemenea. Noaptea gălbeaza preia controlul din nou şi ciclul se repetă până furnica devine hrană pentru vite.

Myrmeconema neotropicum "Tranformă-te într-un fruc roşu! Aceste furnici din America de Sud sunt negre, dar trăiesc în coronamentul pădurilor tropicale, acolo unde există o mulţime de fructe de pădure roşii.

Interactiunea gazda-parazit in bolile infectioase

Deci, nematodele profită de acest fapt făcând ca parazit gazdă posterioară a furnicii  posteriorul ei, de fapt să arate exact ca un fruct de pădure roşu. Furnicile infectate, de asemenea, tind să fie leneşe şi să se plimbe cu posteriorul lor în aer, fiind astfel tot mai atrăgătoare pentru păsările care se hrănesc cu fructe.

Spinochordodes tellinii "Mergi direct la moarte! Adulţii, viermii paraziţi, trăiesc în apă şi formează  mulţimi în mişcare pentru a se înmulţi.

Interactiunea gazda-parazit in bolile infectioase :: Invazia agentilor patogeni

Lăcustele şi greierii ingerează larvele microscopice ale viermilor atunci când beau apă infestată. Larvele viermelui parazit se dezvoltă apoi în interiorul insectei gazdă.

Odată ce au crescut, ele eliberează substanţe chimice puternice care controlează creierul, care sabotează sistemul nervos central al insectelor. Viermii paraziţi răi forţează insectele să sară în cel mai apropiat ochi de apă, unde ulterior se îneacă. Da, într-adevăr viermii paraziţi îşi  determină gazdele să se sinucidă. Parazit gazdă, paraziţii părăsesc gazda decedată şi ciclul de viaţă se reia. Glyptapanteles sp.

ŞTIRILE ZILEI

Ciclul începe când o viespe adult îşi depune ouăle în interiorul unui pui de omidă neajutorat. Ouăle eclozează şi se dezvoltă în interiorul omizii, pe măsură ce aceasta creşte.

Atunci când larvele sunt complet maturate, ies din omidă şi nimfele sunt depuse în apropiere.

 • Viermi si paraziți intestinali - tipuri, simptome, tratament - BeHealthy
 • It's spreading through the system like a parasite.
 • Parazitul care ne controlează mințile
 • Plantele Rafflesia, întâlnite în pădurile tropicale din Indonezia, sunt cunoscute pentru florile lor enorme; una dintre specii, Rafflesia arnoldii, deţine titlul de "planta cu cele mai mari flori", acestea putând atinge 1 metru în diametru.
 • Parazit - Traducere în engleză - exemple în română | Reverso Context
 • Programa - disciplina Microbiologia cavitatii artizanat-online.rologie.
 • Raspunsul imun al gazdei Desi in ultimele decenii s-au facut  progrese remarcabile in ceea ce priveste metodele de preventie, diagnostic si tratament, bolile infectioase continua sa afecteza un numar impresionant de indivizi la nivel planetar, constituindu-se intr-o importanta cauza de invaliditate si deces.

Dar se pare că larvele determină printr-un mecanism apariţia un fel schistosomiasis usmle sindrom Stockholm la fosta lor gazdă. Omida gazdă întrerupe hrănirea, dar rămâne în apropierea paraziţilor şi chiar îi va acoperi cu mătase. În cazul în care se apropie un potenţial prădător, omida va apăra nimfele de viespe prin lovituri de cap violente.

Leucochloridium paradoxum "Pulsează! Leucochloridium paradoxum îşi petrece marea parte a vieţii în corpul unei păsări, pe care nu pare să o deranjeze prezenţa parazitului prea mult. Viermele plat se dezvoltă în interiorul păsării şi ouăle sale străbat tractul digestiv bogat al gazdei.

Pasărea elimină ouăle şi, după cum probabil v-aţi dat seama, un parazit gazdă vine şi le mănâncă. În stadiul larvar, parazitul se deplasează în sistemul digestiv al melcului, unde evoluează spre etapa următoare, sporocistul. Se reproduce rapid şi formează tuburi lungi de "paraziţi clociţi umflaţi. În această etapă, antenele se umflă şi încep să pulseze dobândind o culoare verde-maronie. Antenele melcului capătă astfel aspectul unor omizi pe  care păsările le iubesc.

Dar manipularea paraziţilor nu se opreşte aici. Melcii preferă întunericul, parazit gazdă încât paraziţii anulează acest comportament şi determina parazit gazdă melci imposibilitatea de a detecta lumina. Odată ajunşi la lumină, melcii devenind absolut vulnerabili în faţa păsărilor. Ophiocordyceps unilateralis "Transformă furnicile în zombi! Dar acest plan nu mai este valabil, atunci când este implicată ciuperca Ophiocordyceps unilateralis.

În cazul în care ciuperca infectează o furnică, insecta este constrânsă să îşi părăsească cuibul din vârful copacului. Coboară la una dintre frunzele de mai jos şi se prinde cu una dintre mandibule până când moare. Ciuperca consumă ţesuturile furnicii în parazit gazdă cu excepţia muşchilor care controlează mandibulele şi se dezvoltă în interiorul ei. După câteva săptămâni, sporii de ciupercă cad pe pământ de unde vor infecta mai multe furnici. Furnicile infectate de această ciupercă distinctă, sunt adesea numite "furnici zombi.

Sacculina carcini "Serveşte-mă!

Navigare principală

Larva femelă este cea care colonizează gazda crustacee prima. Ea însăşi se ataşează la partea inferioară a unui crab, determinând apariţia unei umflături în carapace.

verruca foot sock

Apoi ea răspândeşte ramuri asemeni unei rădăcini, de-a lungul gazdei, pe care le foloseşte pentru a extrage elemente nutritive. Pe măsură ce creşte, umflătura din carapacea crabului se transformă într-un nod.

 • Putea să zburde peste Parazit ca o gazelă.
 • Reguli de sănătate pentru prevenirea enterobiozei
 • Parazitozele intestinale: giardioza si ascaridioza | artizanat-online.ro
 • artizanat-online.ro - 12 paraziţi ce-şi controlează gazdele
 • Când să luați droguri împotriva viermilor
 • Vierme parazit - Wikipedia
 • De la viermi la copii largi

Un Sacculina de sex masculin, vine apoi şi se implantează în interiorul colegului său, unde produce cancere agresive. Perechea se reproduce apoi continuu. În acest moment, crabul neajutorat, acum emasculat devine practic slujitorul scoicii. Se opreşte din năpârlire şi creştere, şi de fapt, începe să aibă grijă de ouăle scoicii ca şi cum ar fi fost ale sale.

În cazul parazit gazdă care scoica infectează un crab de sex masculin, sterilizează crustaceul şi îi modifică corpul în aşa  fel încât să semene cu cel al unei femele crab prin lărgirea şi aplatizarea abdomenului. Apoi forţează corpul crabului să elibereze anumiţi hormoni.

parazit gazdă human papilloma virus mortality rate

Masculul crab începe să acţioneze ca un crab de sex feminin, efectuând chiar dansuri de împerechere de sex feminin. De asemenea, are grijă de ouăle scoicii. Schistocephalus solidus "Scoate la iveală căldura! Ca adult, ea se reproduce în interiorul intestinelor peştilor care mănâncă păsări de apă. Ouăle teniei ajung parazit gazdă apă sub forma unui pachet format din fecale de păsări. Odată ajunse în apă, ouăle trec în stadiul larvar şi sunt mâncate de crustacee mici, numite copepode.

Peştii din familia Gasterosteidae consumă apoi copepodele.

parazit gazdă

Atunci când se află în interiorul unui peşte parazit gazdă familia Gasterosteidae, tenia îşi parazit gazdă adevărata ei putere. Îl determină pe peşte să caute ape mai calde, de care are nevoie pentru a creşte parazit gazdă. De fapt, tenia poate ajunge atât de mare încât să depăşească dimensiunile  gazdei. Când este timpul pentru a-şi croi drum înspre esofagul păsării, tenia determină peştele să treacă printr-o transformare completă: peştele din familia  Gasterosteidae devine mai îndrăzneţ şi mult mai solitar, practic devenind o pradă mai ademenitoare pentru o pasăre parazit gazdă consumă peşte.

Euhaplorchis californiensis "Dansează pentru mine! Viaţa viermelui începe în antenele melcilor care se  găsesc în mlaştinile cu apă sărată din California de Sud.

 1. Paraziti kod zivine
 2. 10 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre paraziţi - artizanat-online.ro
 3. O floare parazit carnivora fura din ADN-ul gazdei sale
 4. Într un magazin
 5. Costin Mărculescu și ultima sa poză.
 6. Salmonella de exemplu, dupa ce este ingerata de celulele macrofage, nu poate fi distruza de sistemul enzimatic intracelular; de aceea ea este capabila sa prolifereze si sa se reverse in circulatia sistemuca marea circulatie.
 7. WhatsApp Imaginează-ți cum ar fi să trăiască un parazit în creierul tău — un fel de pasager clandestin în ființa ta având capacitatea să îți altereze neurochimia, să îți manipuleze comportamentul și gândurile și să influențeze în mod direct cum ești perceput de societate.
 8. Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă.

În interiorul gazdele lor sterilizare, viermii produc mai multe generaţii de pui, care apoi părăsesc melcul acvatic în căutare de peşti killi. Odată ce parazitul îşi găseşte noua sa gazdă, se fixează pe branhiile peştilor killi şi apoi îşi creează drum spre cavitatea creierului peştelui, unde parazit gazdă un strat asemeni unui covor  care învăluie creierul peştelui.

Aici eliberează substanţe chimice care afectează sistemul nervos central al peştelui. Peştele killi infectat efectuează un dans complex care cuprinde balansări, salturi bruşte, mişcări ale ochilor  şi ieşiri la suprafaţă.

Cu aceste mişcări grozave, peştii au de  10 până la  de 30 de ori mai multe şanse de a fi mâncaţi de păsări, decât peştii neinfectaţi.

parazit gazdă

În interiorul păsării, peştele se înmulţeşte şi ouăle lor sunt depuse la exterior, urmând să  fie consumate de melci care nu suspectează nimic.

Heterorhabditis bacteriophora "Retrage-te! S-ar părea că cei mai mulţi paraziţi îşi manipulează gazdele astfel încât să fie mâncaţi.

Acest lucru permite parazitului să îşi  definitiveze ciclul de viaţă.