Meniu de navigare

Virusi medicali. Virus informatic - Wikipedia

INTRODUCERE

Cancerul este o maladie care, descoperita timpuriu, ofera un procent semnificativ de vindecari. Rata de mortalitate datorata cancerului de virusi medicali uterin a scazut in ultimii ani in tarile dezvoltate, ca rezultat al depistarii precoce si a modernizarii mijloacelor de tratament.

virusi medicali

In tara noastra acest neoplasm are o incidenta scazuta, dar in multe cazuri este descoperit in faze avansate. In Romania acest cancer ocupa locul al doilea in randul neoplaziilor sexului feminin, dupa cancerul mamar. Infectia cu Human Papilloma Virus HPV este unul dintre factorii de risc implicati in aparitia cancerului virusi medicali col uterin.

Search form

Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale. Femeile care lucreaza ca prostituate sunt expuse unui risc major de infectare cu HPV.

VIRUSURI NECUNOSCUTE ȘI EXTREM DE VECHI, DESCOPERITE ÎNTR-UN GHEȚAR TIBETAN

Cancerul colului uterin este considerat consecinta intarziata virusi medicali infectiei cu HPV transmisa pe cale sexuala. La o mica proportie a femeilor expuse la Human Papilloma Virus HPV infectia progreseaza spre leziuni asimptomatice initial dar evoluand in final spre cancer invaziv. Depistarea periodica cu testul Babes-Papanicolau ofera numeroase oportunitati virusi medicali descoperire a leziunilor precanceroase. In prezent aceasta modalitate de virusi medicali a fost completata cu cautarea ADN al HPV in celulele prelevate de pe colul uterin al femeilor active sexual, permitand o depistare precoce virusi medicali potentialului de a dezvolta leziuni canceroase prin evidentierea prezentei acestui virus.

Infectie genitala cu Human Papilloma Virus (HPV)

Teste obligatorii pentru femeile active sexual. Studii populationale arata ca tipurile oncogenice de HPV sunt cel mai frecvent asociate cu infectii tranzitorii, capabile sa favorizeze cancerul.

virusi medicali

Dar, putini indivizi purtatori de tipuri oncogenice de HPV dezvolta in virusi medicali neoplazie cervicala intraepiteliala. Pana in prezent au fost clonate si secventiate integral peste de genotipuri de HPV dar rolul lor in patogenie a fost recunoscut doar pentru cateva tipuri, ca de exemplu: 16, 18, 31, 33, virusi medicali, 52, 58 si Cele mai cunoscute tipuri de HPV asociate cu cancerul cervical in intrega lume sunt tipurile 16 si Celelalte tipuri au o distributie geografica neomogena, tipurile 33, 39, 58 si 59 fiind mai frecvent intalnite in America Latina.

Numeroase studii serologice au demonstrat ca infectia genitala cu Human Papilloma Virus HPV este urmata de un raspuns imun, dar titrul anticorpilor este scazut. Raspunsul virusi medicali umoral are o larga specificitate in cadrul fiecarui tip.

  1. Potrivit specialiştilor, aproximativ 32 de milioane de oameni au murit din pricina HIV din până în prezent.
  2. Listă de virusuri - Wikipedia
  3. Ei pot infecta fișierele de date sau chiar sectorul de boot al unității hard disk.
  4. Apariția papiloamelor pe pleoape

Nu toti indivizii infectati cu HPV au niveluri detectabile de anticorpi. Aceasta se poate datora scaderii in timp a titrului anticorpilor specifici la indivizii verucă plantar recenzii pentru copii. Utilitatea testarii este semnificativa in populatia de femei active sexual in vederea instituirii timpurii a mijloacelor specifice de prevenire a cancerului de col.

Pe de alta parte, exista si infectii inaparente virusi medicali virusuri Papilloma Uman fara vegetatiicaz in care virusul este transmisibil.

vacina hpv cancer de prostata

Va recomandam sa cititi virusi medicali articolul :.